marți, 31 iulie 2012

6 probleme ale părului pe timp de vară şi cum le poţi rezolva

Revistele de beauty şi moda scriu în această perioadă doar despre bucle rebele şi coafuri lejere, dar în realitate părul nostru nu aratănici pe departe la fel de glam ca în pictorialele respective. Din fericire, orice problemă ai avea cu podoaba capilară, noi îţi oferim soluţia.
1. Efectele clorului
Nu este doar un mit – prea mult stat în piscină chiar îţi poate afecta părul.
“Straturile exterioare ale cuticulelor firului de păr– care sunt ca ţiglele de pe acoperiş – încep să se ridice. Când aceste straturi se ridică, apa cu clor poate ajunge până la centrul firului de păr şi îl face mai fragil.”, a explicat pentru site-ul Huffington Post medicul Jessica Wu.
Iată de ce părul persoanelor care îşi petrec mult timp la piscină vara se rupe mult mai uşor, mai ales dacă e vopsit sau întins cu placa.
Soluţia:
Cea mai la îndemână soluţie e să-ţi clăteşti părul cu apă plată înainte săintri în piscină. “Apa simplă, plată, oferă părului un soi de “scut” şi împiedicăclorul să intre. Un balsam fără clătire are un efect similar, dacă îl aplici înainte de a merge la piscină. De asemenea, o mască săptămânală poate minimiza daunele şi poate “sigila” cuticulă.
Alte recomandări sunt purtarea unei căşti de păr şi spălarea părului cu şampon şi balsam special create pentru înotători.

Un comentariu:

  1. buna ai o leapsa de la mine http://danieladiaryonlinedany.blogspot.com/2012/08/leapsa-de-la-lavideea.html#comment-form

    RăspundețiȘtergere